facebook

Voor de starter

Als je voor het eerst een huis gaat kopen en de hypotheek gaat afsluiten, dan ben je een starter. Nooit eerder heb je een eigen huis gehad. 

Een belangrijk aspect bij een hypotheek is dat deze in 30 jaar afgelost moet worden. Dat kan met een lineaire of een annuïteitenhypotheek. Ook moet je er rekening mee houden dat je een deel van de "kosten koper" en de afsluitkosten van de hypotheek uit eigen middelen moet betalen. 

Langs de hypotheek is het in vrijwel alle gevallen verplicht om een overlijdensrisico-verzekering af te sluiten. Ook kijken we naar de risico's van arbeidsongeschiktheid (daling van het inkomen), het risico van werkloosheid (daling van het inkomen) of het onverhoopt beëindigen van je relatie met jouw partner. 

Misschien nog niet van belang maar we bekijken het toch: het inkomen als je met pensioen gaat. Het kan n.l. zijn dat de hypotheek op dat moment nog niet helemaal is afgelost. 

Ben jij een starter en wil je wel eens weten wat jouw mogelijkheden zijn? Er is heel veel te kiezen en wij willen je daarbij graag helpen.

Bel ons een keer. 013-5770395. Of klik HIER om jouw gegevens naar ons te sturen waarna we een afspraak kunnen inplannen. 

Voor de verhuizer

Het oude huis is verkocht en de zoektocht naar het nieuwe huis kan beginnen. We brengen heel graag voor je in kaart wat de mogelijkheden zijn. 

Een belangrijk aspect bij de nieuwe hypotheek is onder andere de basis van de oude hypotheek. De aflossingsvrije hypotheek kan wellicht worden meegenomen; de spaarhypotheek kan intact blijven of misschien is dit wel het moment om afscheid te nemen van de oude beleggingshypotheek en verder te gaan met een spaarhypotheek. Of andersom. 

Is de nieuwe hypotheek ook in de toekomst nog steeds betaalbaar? Hoe lang zetten we de rente nu vast? 

Ben je een 'doorstromer' en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? 

Bel ons een keer. 013-5770395. Of klik HIER om jouw gegevens naar ons te sturen waarna we een afspraak kunnen inplannen. 

Of toch verbouwen

De huidige stek bevalt je te goed. 

De bouwplannen worden gemaakt en wij maken deze plannen graag financiëel mogelijk voor je. 

Als de verbouwing in de hypotheek moet komen, dan hebben we ook hier te maken met een aantal keuzes. Verhogen we de bestaande hypotheek, sluiten we een 2e hypotheek af of maken we een compleet nieuwe hypotheek, inclusief verbouwing. 

Gaat de verbouwing om een relatief klein bedrag?

Vandaag de dag zijn er ook andere slimme financierings-mogelijkheden in de vorm van een huis-eigenaren financiering. Deze vorm van financieren lijkt op een hypotheek maar is het niet. Maar in het geval dit nodig is werk je er aan mee dat deze financiering achteraf alsnog wordt omgezet in een hypotheek. Dit noemen we een positieve/negatieve hypotheekverklaring. Het voordeel van dit soort financieringen is dat je niet opnieuw naar de notaris hoeft en ook geen taxatiekosten hebt. In het geval deze financiering voor 100% aan de verbouwing wordt besteed is de rente over deze financiering ook fiscaal aftrekbaar. 

Meer weten?

Bel ons een keer. 013-5770395. Of klik HIER om jouw gegevens naar ons te sturen waarna we een afspraak kunnen plannen. login