013-5770395

Casteren, Wagenbroeken 6-8

  • woonoppervlakte: 374 m²
  • perceeloppervlakte: 1430 m²
  • aantal slaapkamers: 6
  • badkamer(s): 3
  • aantal kamers: 12
  • verdiepingen: 2
  • Categorie: woonboerderij

verkocht VERKOCHT
Centraal in de Brabantse Kempen tussen Tilburg en Eindhoven gelegen riante woonboerderij met vrijstaande atelierruimte.

 

Deze woonboerderij is gebouwd in het begin van de vorige eeuw en vele bouwkundige elementen uit die tijd zijn (gelukkig) goed bewaard gebleven. Authentieke elementen kom je in de gehele boerderij tegen, waaronder de plavuizen vloeren en de diverse, eeuwenoude eiken draagbalken.    

De indeling van de boerderij bestaat thans in het algemeen uit een drietal afzonderlijke, min of meer zelfstandig te bewonen eenheden. Wonen in combinatie met een bed & breakfast is bijvoorbeeld een goede mogelijkheid of het creëren van een aparte werkruimte voor een beroep of praktijk aan huis.  

Lopend op het erf ga je van de boerderij naar de vrijstaande atelierruimte met aan de voorzijde de carport voor meerdere auto’s. De gebruiksmogelijkheden voor deze ruimte zijn misschien wel eindeloos.

Graag nodigen we je uit om te komen kijken wat een geschikte gebruiksfunctie voor jou kan zijn. Rustig wonen in een typisch Brabants kerkdorp is kenmerkend voor de hierbij aangeboden boerderij. 

 

Beganegrond

De entree van de woning is gesitueerd aan de linkerzijde van de boerderij. Je komt binnen in de hal met een plavuizen vloer, gestucte wanden en een balken plafond. Vanuit deze ruimte is de bijkeuken bereikbaar (met de opstellingen voor de wasmachine) en de c.v.-ruimte. 

Ook bevind zich hier de meterkast (elektrisch circuit onderverdeeld in 8 groepen van 230 volt met 2 aardlekschakelaars en een 3 fase groep voor het achterste gedeelte van de woning).

Vanuit de entree is de hal bereikbaar met toegang tot de keuken aan de voorzijde, de badkamer, het toilet en het eerste deel van de woonruimte in het midden van de boerderij. Ook deze hal is voorzien van een plavuizen vloer, gestucte wanden en een balkenplafond. Tevens is middels een vitrine een fraaie doorkijk gecreëerd naar de volgende ruimte.

Het toilet is eveneens voorzien van een plavuizenvloer; de wanden zijn deels betegeld en afgewerkt met stucwerk; het plafond bestaat uit ruw geschaafde houten delen. De badkamer bestaat uit een douchegedeelte en een dubbele wastafel met aan beide kanten kastruimte. De vloer is betegeld; de wanden zijn deels betegeld/afgewerkt met stucwerk en het plafond is afgewerkt met houden delen.

Vanuit de hal loop je naar de keuken aan de voorzijde met toegang tot achtereenvolgens de woonkamer, de opkamer en de kelder. 

Ook de keuken is voorzien van een plavuizenvloer, gestucte wanden en een balkenplafond. De inrichting bestaat uit een tweetal blokken waarvan 1 in een hoekopstelling met onderkasten, de koelkast en een spoelgedeelte en een ander recht blok met onderkasten en eveneens een spoelgedeelte.

De boerderij is voorzien van een typische opkamer, bereikbaar middels een kleine trapopgang vanuit de keuken. De opkamer is de verhoogde ruimte boven de manshoge kelder in het huis. De vloer in deze ruimte bestaat uit houten delen; de wanden zijn afgewerkt met stucwerk en leem; het plafond bestaat eveneens uit houten delen op een balklaag. De manshoge kelder van circa 11 m² is voorzien van een plavuizenvloer, gestucte wanden en een balkenplafond.

Vanuit de keuken loop je door naar de karakteristieke en oorspronkelijke woonkamer van de boerderij. Fraaie kenmerken hier zijn de schouw en de fraaie houten balken in het zicht. Vanuit deze woonkamer is er middels een trapopgang toegang tot de verdieping op het voorhuis. De vloer is wederom voorzien van plavuizen; de wanden zijn gestuct en bestaan voor een deel uit schoonmetselwerk; het plafond bestaat uit houten delen, rustend op oude, eiken balken.

Vanuit de hal vervolgt de weg richting de woonruimte in het hart van de boerderij. Deze ruimte bestaat in feite uit 2 delen waarbij in het voorste gedeelte een tweede trapopgang naar de verdieping is gemaakt, aansluitend op een overloop met een prachtige vide. Dit ruimtelijk effect komt ook terug in het tweede deel van de woonruimte, waar middels een glazen constructie een doorkijk is gecreeerd van de beganegrond naar de verdieping.

Dit deel van de woonruimte is voorzien van een plavuizenvloer (niet geheel doorlopend), gestucte wanden en een fraaie, uit houten ronde delen gecreëerde verdieping. Vanuit dit gedeelte is er middels een dubbel openslaande tuindeur toegang tot de tuin/het erf.

Het tweede deel van de woonruimte is onder andere voorzien van een serre-gedeelte waarop een automatisch bedienbaar zonnescherm is aangebracht. Deze L-vormige ruimte is verder voorzien van een rookkanaal waarop een houtkachel kan worden aangesloten en middels een loopdeur is er toegang via het erf naar de atelierruimte.

Het achterste gedeelte van de boerderij kan in feite als een aparte eenheid gezien worden t.o.v. het totale pand. Dit gedeelte heeft een apart huisnummer (Wagenbroeken 8) en een aparte ingang. De indeling van deze ruimte bestaat uit de entree met de gang, 2 slaapkamers, de woonkamer, de keuken en het portaal met de badkamer. Er is een rechtstreekse doorgang tussen beide woningen.

De badkamer in dit deel van de boerderij omvat het douchegedeelte, de wastafel en het toilet. De vloer en een deel van de wanden zijn betegeld; het plafond is afgewerkt met houten delen.

De gebruiksmogelijkheden van dit onderdeel van het gebouw zijn, door de grootte en de indeling, zeer divers te noemen.

 

Verdieping

Op de verdieping zijn vanaf de voorzijde van de boerderij een tweetal slaapkamers gesitueerd met aansluitend een ruime badkamer welke is voorzien van een douchegedeelte, ligbad en dubbele wastafel. Deze ruimtes zijn toegankelijk vanaf de trapopang in de woonkamer aan de voorzijde. Aansluitend is er de overloop met de vide, welke bereikbaar is middels de trapopgang vanuit de woonruimte in het midden van de boerderij. Deze overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers.

Vanaf de laatste slaapkamer is de riante bergzolder aan de achterzijde van de woning toegankelijk.

De eerste slaapkamer is voorzien van een vaste wastafel. De vloer is voorzien van vloerbedekking en het plafond en de onderzijde van de kapschuintes zijn voorzien van houten delen. Onder In de kapschuinte is extra bergruimte gecreëerd.

De tweede slaapkamer heeft een open toogverbinding met de badkamer op de verdieping. Bij deze kamer is eveneens bergruimte in de kapschuinte gecreëerd. De vloer is voorzien van vloerbedekking en de onderzijde van de kapschuintes is afgewerkt met houten delen.

De badkamer op de verdieping is voorzien van een ligbad, een douchegedeelte en een dubbele wastafel. De vloer is betegeld, evenals de wanden; het plafond is afgewerkt met schuurwerk en voorzien van fraaie ingebouwde spotjes. Buiten de badkamer is een apart toilet gesitueerd.

Bij de derde slaapkamer op de verdieping is de vloer voorzien van vloerbedekking; in de kapschuinte is een dakraam aangebracht en bij de kapschuinte zit een fraaie houten balk in het zicht. Het plafond bestaat uit een houten balklaag waartussen plaatmateriaal is aangebracht.

De vierde en laatste slaapkamer op de verdieping betreft een gigantische ruimte. Dit ruimtelijk effect wordt nog eens extra versterkt middels de doorkijk via de glazen afscheiding met de woonkamer op de beganegrond. In de kapschuinte zijn dakvensters opgenomen t.b.v. extra lichtinval. Via deze slaapkamer is er toegang tot de bergzolder in het achterste deel van de boerderij. De onderzijde van de kapschuintes zijn afgewerkt met stucwerken waarbij de dragers van de houten kapconstructie fraai in het zicht zitten.

En als laatste is er toegang tot de ruime bergzolder. Deze ruimte kan op eenvoudige wijze bijvoorbeeld bij het achterste gedeelte van de boerderij betrokken worden.

 

Atelier

De atelierruimte is gesitueerd in het vrijstaande bijgebouw op het perceel. De buitengevels bestaan uit gepotdekselde delen en het zadeldak is bedekt met pannen. De glazen puien bestaan uit houten kozijnen met dubbele beglazing. 

Aan de straatzijde bestaat het bijgebouw uit een ruimte carport welke plaats kan bieden aan 2 auto's. 

 

Algemeen

 

- bijzonder sfeervolle woonboerderij met diverse karakteristieke en authentieke elementen

- naast wonen voor diverse gebruiksdoeleinden geschikt

- het glazen dak t.p.v. de woonkamer in het midden-gedeelte is voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm

- de woning is voorzien van 8 zonnepanelen

- de woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing; het dak is grotendeels nageïsoleerd

- verwarming en warmwatervoorziening middels een 2-tal gasgestookte c.v.-combiketels

- ligging aan een doorgaande woonstraat in het kerkdorp Casteren (gemeente Bladel), op circa 25 kilometer van Tilburg en 20 kilometer van Eindhoven

- alleen een uitgebreide bezichtiging kan u een juiste indruk verschaffen van het gebodene; wij maken hiervoor graag een afspraak

- bij een geslaagde transactie dient koper er rekening mee te houden dat in de koopakte een verplichting tot een waarborgsom c.q. bankgarantie ter hoogte van 10% van de koopsom  zal worden opgenomen

 

KENMERKEN:

indeling

aantal kamers: 12
aantal slaapkamers: 6
aantal badkamers: 3
woonoppervlakte: 374.00

gebouw

soort woning: woonboerderij
bouwaard: traditioneel; baksteen gevels; zadeldak met pannen bedekt
dak: zadeldak
verdiepingsvloer(en): hout
bouwjaar: 1906
aantal bouwlagen: 2

perceel

tuin: tuin rondom
perceeloppervlakte: 1430 m²

oppervlakten & inhoud

woonoppervlakte: 374 m²
overige inpandige ruimte: 119 m²
inhoud woning: 1875 m³

energie

isolatie: dakisolatie; gedeeltelijk dubbel glas
type verwarming: centrale verwarming met radiatoren
warmwatervoorziening: c.v.-combiketel
(voorlopig)energielabel: E
energie besparende maatregelen: zonnepanelen
 keukenapparatuur
afzuigkap
gaskookplaat
koelkast

voorzieningen

Please insert the symbols from the Image to field below.
       
 
 

© 2020 Kempenburg Intermediair b.v.

druk op enter om te zoeken
druk op enter om te zoeken

logo compleet KB

Hypotheken - Makelaardij - Verzekeringen

013-5770395
info@kempenburg.nl
Besterdring 81 - 5014 HH TILBURG

Openingstijden

ma-vr
9:30 uur tot 16:30 uur
zaterdag
op afspraak
zondag
gesloten

Waar we voor staan

waardebepaling

Persoonlijk contact door kleinschalig te opereren, met korte lijnen. 

Flexibel, rekening houdend met de (on)mogelijkheden van onze klanten. Een afspraak maken in de avonduren bijvoorbeeld. 

Professioneel door periodieke bijscholingen en het bedenken van toekomst-bestendige oplossingen. 

 

Get Connected