Skip to main content

nationale hypotheek garantie

Hypotheek met NHG - Kempenburg Hypotheek Tilburg

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een regeling in Nederland die wordt aangeboden door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het biedt extra zekerheid aan zowel huizenkopers als geldverstrekkers bij het afsluiten van een hypotheek.

Met de NHG kun je een hypotheek afsluiten met een garantie van de WEW. Dit betekent dat de WEW garant staat voor de terugbetaling van een deel van de hypotheekschuld aan de geldverstrekker als je door bepaalde omstandigheden niet meer in staat bent om aan je betalingsverplichtingen te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, scheiding of het overlijden van een partner.

De voordelen van een hypotheek met NHG zijn onder andere:

1. Lagere rente: Omdat de geldverstrekker minder risico loopt door de garantie van de WEW, bieden zij vaak een lagere rente aan voor hypotheken met NHG.

2. Verantwoord lenen: De NHG stelt bepaalde normen en voorwaarden aan de hoogte van de hypotheek, waardoor je verantwoord kunt lenen en niet te veel financiële lasten draagt.

3. Minder eigen vermogen nodig: Bij het afsluiten van een hypotheek met NHG is het mogelijk om met een lager eigen vermogen een woning te kopen, omdat je minder eigen geld hoeft in te brengen.

4. Kostenbesparing: Met NHG betaal je een eenmalige premie, gebaseerd op de hoogte van de hypotheek. Dit bedrag kan fiscaal aftrekbaar zijn en zorgt ervoor dat je een deel van je totale hypotheekkosten kunt besparen.

Het is belangrijk om te vermelden dat de NHG bepaalde voorwaarden stelt aan het verkrijgen van de garantie, zoals de maximale hoogte van de hypotheek en de staat van de woning. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het afsluiten van een hypotheek met NHG, zoals de eenmalige premie en eventuele borgtochtprovisie.

Het aanvragen van een hypotheek met NHG gebeurt altijd door ons. Wij kunnen je begeleiden bij het beoordelen van de mogelijkheden en het indienen van de benodigde documenten.

Kortom, de Nationale Hypotheek Garantie biedt extra zekerheid en voordelen bij het afsluiten van een hypotheek. Het kan een verstandige keuze zijn, vooral als je op zoek bent naar lagere rentetarieven, verantwoord lenen en kostenbesparingen. Wij vertellen je graag nog veel meer over het afsluiten van een hypotheek met NHG. 

maximale hypotheek berekenen