facebook

Een ander huis, maar een restschuld houdt u tegen". Maak daarvan: Uw huis verkopen met verlies. Bij Florius kunt u uw restschuld meefinancieren in de hypotheek

 

Je wil graag verhuizen omdat het huidige huis te klein is geworden of je gaat ergens anders werken. Echter de verkoopprijs zal waarschijnlijk te laag zijn om de volledige hypotheek af te lossen. We hebben het dan over een restschuld. 

We merken in de praktijk dat veel huiseigenaren de stap niet nemen naar een volgende woning omdat men onbekend is met de mogelijkheden om een eventuele restschuld op een verantwoorde manier te financieren. Samen lossen we het op en in een persoonlijk gesprek willen we je er graag meer over vertellen.

Restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek

Er zijn veel banken waarmee wij samen werken welke uitstekende oplossingen hebben voor het meenemen van een restschuld. De mee te financieren restschuld komt als extra (lineair) leningdeel boven op de nieuwe hypotheek en dient in 15 jaar te worden afgelost. 

De belangrijkste regels hierbij zijn o.a.:

  • nieuwe hypotheek + restschuld mag niet meer zijn dan 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning
  • af te lossen in 15 jaar
  • maximaal bedrag restschuld € 75.000
  • passend op de inkomenstoets; het moet verantwoord zijn om de restschuld mee te financieren en de lasten te kunnen blijven betalen.

Restschuld meefinancieren in een aparte lening

De nieuwe hypotheek wordt ondergebracht bij een nieuwe bank; de restschuld wordt ondergebracht bij een andere, aparte bank middels een aparte lening. Zo kan de eerste hyoptheek bijvoorbeeld met Nationale Hypotheek Garantie afgesloten worden. 

De rente voor een restschuld-financiering is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En heb je gedurende de looptijd een financiele meevaller? De restschuld-lening kan dan eerder worden afgelost bijvoorbeeld.

Restschuld voldoen uit eigen middelen of middels een schenking van ouders

Een andere mogelijkheid is om de restschuld te voldoen met behulp van je eigen geld (spaargeld). Hiernaast adviseren we ook vaak om de restschuld te voldoen middels een schenking van de ouders, mocht die mogelijkheid voorhanden zijn. Ook hier zijn interessante constructies voor te bedenken. 

Inmiddels hebben we al vele klanten mogen helpen om restschulden op een verantwoorde en betaalbare manier op te lossen. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Bel ons een keer voor een vrijblijvende afspraak op 013-5770395 of klik HIER om online een afspraak in te plannen. 

 login